Neste konserte

 


Avlyst pga koronavirus:

Neste konsert: «I historiens sus», glimt fra Tromsøs orkesterhistore


Ishavskatedralen, 15. Mars 2020 kl 19:00

Vårens konsert er viet to temaer: I Beethovens 250 års jubileumsår er det selvsagt at hans musikk er valgt, vi spiller hans 1. symfoni, kanskje den av hans symfonier som er tydeligst preget av wienerklassisisme. I tillegg tar vi fram en favoritt: den nydelige 2. satsen fra hans 7. symfoni; en sørgemarsj som kanskje ikke er så sørgelig likevel?

Ellers har vi valgt å bringe fram litt fra Tromsøs orkesterhistorie. I Tromsø Orkesteforenings støvete lagerrom på Åsgård kom Geir Davidsen over et partitur til en klaverkonsert som viste seg å være skrevet i 1947 av Tromsø Orkesterforenings tidligere dirigent og primus motor, Ragnvald Graff. Denne konserten har så vidt vi vet ikke vært oppført, og denne konserten blir da uroppført av Tromsø Byorkester. Under samme tema tar vi fram enda en komposisjon av en stor mann fra Tromsøs orkesterliv: Karl Hall. På denne konserten framfører vi hans «Alfheim polonaise», et lett og livlig stykke fra Tromsøs musikkhistorie.

For å sette tonen for dagens konsert åpner vi med Richard Nordraaks feststemte «Purpose».

Konsertens dirigent er Geir Davidsen, solist på klaver er Friederike Bischoff og dagens konferansier Kåre Sørensen vil guide publikum i Tromsøs orkesterhistorie.

Billetter i døren, kr 200/100, kontant eller kort